Free Porn

Sopiva patja sänkyyn

Oikeanlainen sänky on tärkeä paitsi hyviä yöunia varten, mutta myös fyysistä terveyttä ajatellen. Sopiva sänky on oikealla korkeudella ja se on tarpeeksi pitkä sekä leveä, ajatellen sängyssä nukkujaa tai nukkujia. Yksi tärkeä elementti niskakipujen välttämiseksi on myös oikeanlainen tyyny. Joillekin sopii littana tyyny, joillekin taas muhkea malli, hiukan kuten hotellihuoneissa on tapana sellaisia tavata. Päälle muotoutuva tyyny voi olla se paras vaihtoehto, sillä se muotoutuu omaa niskaa ajatellen parhaiten.

 

Hyvä patja on A ja O

 

Sängyssä ehkä tärkein yksittäinen elementti on kuitenkin patja, jossa nukkujan keho lepää kuudesta kahdeksaan tuntia. Ainakin toivottavasti, sillä se on suositus yöunien kestoksi yleisesti ottaen. Myös patjoja on monenlaisia markkinoilla tarjolla. Jonkin verran patjojen soveltuvuudessa on kyse myös siitä, minkälaiseen kovuuteen on itse tottunut. Yleisesti kovat patjat ovat parempia heille, joille voi tulla herkästi selkäkipuja. Toiset taas nukkuvat hyvin pehmeällä, jopa upottavalla patjalla, eivätkä kärsi siitä fyysisesti lainkaan. Mitä enemmän ikää tulee, alkaa patjalla olla väliä, kun fysiikka ei ole enää niin terhakassa kunnossa kuin teini-ikäisenä.

 

Hyvään patjaan vaikuttaa nukkujan nukkuma-asento, mutta myös nukkujan paino. Jos sänky on parisänky, on joskus tarpeen hankkia molemmille osapuolille oma patja. Tämä varsinkin silloin, jos perheen toinen osapuoli on yli satakiloinen ja toinen lähempänä viittäkymmentä, kuin sataa. Sopiva patja yleisesti ottaen on sellainen joka tukee, on paksu mutta myös tarvittaessa hiukan joustaa.

 

Testaa patjan soveltuvuus

 

Sopivaa patjaa voi myös testata itse menemällä patjalle vaaka-asentoon selälleen ja työntämällä kämmen alaselän tietämillä olevaan notkoon. Jos patjan ja alaselän notkoon jää kunnon väli, on tämä usein merkki siitä että patja on liian kova. Jos taas käsi ei mahdu edellä mainitusta aukosta, on patja melko varmasti liian pehmeä.

 

Nämä ohjeet eivät välttämättä päde kaikkiin ihmisiin, sillä jokainen on yksilöllinen ja toiset voivat nukkua vääränlaiselta tuntuvalla patjalla varsin mainioita yöunia. Jos sinulla on kuitenkin selkäkipuja yöunien jälkeen, kannattaa kokeilla edellä mainittua menetelmää. Kokeilemalla kaupassa eri vaihtoehtoja löytyy varmasti oma patja omalle keholle.