Free Porn

Mitä ainutlaatuista kryptoteknologiassa on?

Kryptovaluutat ovat jo vuosia kiehtoneet tekniikan maailman yrityksiä ja toimijoita. Bitcoin, joka on ensimmäinen virallisesti käyttöön otettu kryptovaluutta, julkaistiin vuonna 2009. Tämän jälkeen markkinoille on tullut toinen toistaan hienompia virtuaalivaluuttoja. Nykyään kryptovaluuttojen lohkoketjuteknologialle on kehitelty jo muitakin käyttötapoja, jotka ovat mullistaneet teknologisen kehityksen suunnan.

Kryptovaluuttojen teknologia kiinnostaa jopa skeptikoita

Moni on varmasti joskus kuullut vähintäänkin bitcoineista, joita hehkutetaan yleensä hyvänä sijoituskohteena. Kryptosijoittamiseen liittyy kuitenkin paljon riskejä, sillä valuuttojen arvo heilahtelee paljon kysynnän ja tarjonnan mukaan. Esimerkiksi Elon Musk on tunnettu bitcoineja kritisoivista sekä niitä ylistävistä kommenteista, jotka ovat suoraan vaikuttaneet valuutan arvon kehitykseen. Kryptovaluuttojen epävarma arvo onkin ollut syynä sille, miksi kryptovaluuttoja on kritisoitu paljon.

Toisaalta jopa skeptikot ovat olleet kiinnostuneita siitä, miten kryptovaluutat oikeastaan toimivatkaan. Kun aiheeseen ei ole vielä tutustunut saattaa kuulostaa hullulta, että on olemassa valuutta, johon valtio tai pankit eivät pääse käsiksi. Jokaisen on siis hyvä ihan yleissivistyksenkin vuoksi tutustua kryptovaluuttojen teknologiaan.

Lähes kaikki kryptovaluutat toimivat lohkoketjuteknologialla, joka tuli alun perin tutuksi bitcoinin toimintamekanismeista. Yksinkertaistettuna lohkoketju on täysin digitaalinen tilikirja, johon tallennetaan kaikki tiedot kryptovaluutan osto- ja myyntitapahtumista. Lohkoketjun tiedot ovat avoimia kaikille, mutta jokaisen käyttäjän identiteetti pysyy silti anonyymina. Lohkoketjussa välitettävä kryptovaluutta on siis pätkä dataa, joka tallentuu tilisiirron yhteydessä lohkoon. Jokainen lohko on suojattu digitaalisella koodilla, jota kutsutaan nimellä “hash”.

Uusimpien teknologioiden avulla on onnistuttu luomaan kryptoverkkoja, joista tunnetuimpia ovat ethereum ja cardano. Kryptoverkko on hajautettu verkko, jonka pohjalle jokainen voi rakentaa omia kryptovaluuttoja, digipalveluita, hajautettuja sovelluksia sekä älysopimuksia. Nämä kryptoverkot ovatkin syynä sille, miksi kryptovaluuttojen teknologia on alkanut kiinnostaa useita teknologiayrityksiä. Nykyään on nimittäin erittäin tärkeää, että pysyy kehityksessä mukana, sillä muuten saattaa äkkiä pudota junasta.

Miten lohkoketjua käytetään tällä hetkellä?

Tällä hetkellä lohkoketjuteknologiaa hyödynnetään eniten kryptovaluuttojen ja kryptosijoittamiseen liittyvien palveluiden yhteydessä. Kun kryptosijoittaja ostaa esimerkiksi bitcoinia luotettavan sijoituspalvelun kautta, tieto ostosta siirtyy hajautetussa verkossa eteenpäin. Verkossa olevat “solmut” tunnistavat, että kyseessä on virallinen tilisiirto, jolloin osto hyväksytään.

Tämän jälkeen tilisiirto muodostaa muiden tilisiirtojen kanssa lohkon, joka lisätään automaattisesti bitcoinin lohkoketjuun. Tämän jälkeen lohko suojataan, jolloin sen tietoja ei pysty enää muuttamaan. Kuka tahansa voi kuitenkin tarkistaa, löytyvätkö nämä tiedot lohkoketjusta.

Toki nykyään on olemassa myös yksityisiä lohkoketjuja, joiden avulla kryptovaluuttojen käytöstä on pyritty tekemään turvallisempaa. Yksityisen lohkoketjun omistaja pystyy itse määrittämään, kuka voi päästä käsiksi ketjun tietoihin.

Vaikka tällä hetkellä lohkoketjuteknologiaa hyödynnetään eniten kryptomaailmassa, niin muutkin yritykset ovat kiinnostuneita teknologian mahdollisuuksista.

Digitaalista taidetta, hajautettuja sovelluksia sekä uudenlaisia digipalveluita

Alun perin bitcoin luotiin ainoastaan virtuaaliseksi valuutaksi, mutta vuosien varrella perinteisten kryptovaluuttojen rinnalle on syntynyt muutakin.

Esimerkiksi NFT-tokenit ovat erittäin kiinnostava ilmiö ethereumin kryptoverkossa. NFT on siis älysopimus, jonka avulla omat kryptosijoituksensa pystyy sinetöimään. Näin kryptovaluutan välittäminen on turvallisempaa. NFT-tokenit ovat samalla virtuaalista taidetta, joka voi olla esimerkiksi kuva, GIF, meemi tai jopa musiikkikappale. Tällä hetkellä on olemassa monia digitaalisia taiteilijoita, jotka ansaitsevat elantonsa NFT-tokenien avulla.

Älysopimusten lisäksi ethereumin verkossa pystyy kehittämään uudenlaisia palveluita. Kenties tunnetuin näistä palveluista on Coinbase, joka on nopeuttanut ja helpottanut kryptovaluuttojen vaihtoa huomattavasti. Nyt kryptoverkon pohjalle suunnitellaan koko ajan uudenlaisia digipalveluita sekä hajautettuja sovelluksia, jotka voisivat helpottaa elämää tulevaisuuden maailmassa. Ei siis olisi yllättävää, että lohkoketjuteknologia voisi tarjota sekä uusia yritysmahdollisuuksia sekä työpaikkoja tulevaisuudessa.